Wonen op het water

Steeds vaker wordt ervoor gekozen om op het water te wonen. Dit kan zijn omdat men vrij wil wonen of men kiest voor de omgeving. Dat de vraag toeneemt, blijkt ook uit nieuwe bouwprojecten waar ruimte wordt vrijgehouden voor waterwoningen.

Bij het wonen aan of op het water komen echter andere risico’s boven water als het traditionele wonen aan de wal. Voor het verzekeren van een woonhuis kunt u op veel plaatsen terecht, maar voor het verzekeren van woonboot wordt de keuze beperkt, je moet ook in deze markt thuis zijn wil je een goed advies geven. In Henskens Yachtverzekeringen vindt u hierin de juiste gesprekspartner.

Als specialist hebben wij verzekeringen geselecteerd op basis van voorwaarden, tarieven en deskundigheid van de verzekeraar. Op de Nederlandse markt zijn de aanbieders voor het verzekeren van een woonboot, woonark, schark, watervilla of varend woonschip beperkt.

De acceptatierichtlijn en de voorwaarden voor het verzekeren van een woonboot wijkt volledig af van een normaal woonhuis. Van belang zijn o.a. de locatie, ligging, is het varend en de bouwaard (beton of staal). Op basis hiervan worden o.a. bepaald wat de premie en voorwaarden zijn.

Het verzekeren van een woonboot, woonark, schark, watervilla of varend woonschip vraagt wel wat meer aandacht, daarom al is het goed om te weten dat u dan bij ons aan het juiste adres bent.

Nagenoeg met alle verzekeraars heeft Henskens Yachtverzekeringen een samenwerking welke woonarken, woonboten, watervilla, drijvende woningen of woonboten varend of stilliggend verzekeren. Hierdoor is het mogelijk om een bij u passende verzekering te offreren, afgestemd op uw persoonlijke wensen. U krijgt dus een persoonlijk advies op maat.

De voordelen van deze verzekering hebben wij voor u samengevat.

Vraag geheelvrijblijvend  een offerte aan.