Welke bootverzekering / verzekeraar ?

Wilt u een boot gaan kopen, of u bent al de trotse bezitter van een boot? Dan is het verstandig om deze goed te verzekeren. Maar waar moet u op letten bij uw keuze voor een bootverzekering, en wat is daarbij voor u van belang. Wij kunnen u hierin helpen, vraag dan geheel vrijblijvend een offerte. Of u kunt natuurlijk zelf zoeken op internet voor een bootverzekering die voldoet aan uw wensen. Onderstaand geven wij u enkelen tips welke van belangkunnen zijn bij uw keuze.

Welke verzekering/verzekeraar

Een WA verzekering van de meeste maatschappijen is vrijwel identiek. Het verzekerde bedrag zoals wij dat offreren is ruim voldoende, zelfs voor zeegaande jachten.

Naast de W.A. verzekering is het verstandig een casco dekking af te sluiten voor vaartuig, motor(ren) en scheepsuitrusting. Hiervoor bieden de diverse maatschappijen uiteenlopende dekkingen en varianten aan. Het is hierbij zaak om een goede keuze te maken.

Ook zijn er verschillen tussen maatschappijen die u vindt in de kleine lettertjes. Zoals dekking van de inboedel, eventuele ongevallen voor de opvarende en de extra kosten die U maakt als u in de vakantie een aanvaring krijgt.

Hoe zit het met de vergoeding van extra kosten met de repatriëring van het jacht en bemanning? De juridische bijstand en de bereddingskosten? Veel watersporters gaan met hun boot na het vaarseizoen naar een winterberging hoe is dit geregeld. Wat ook zijn aandacht moet hebben hoe is het transport geregeld.

Indien u met uw boot een vaste ligplaats heeft in het buitenland kan dit voor de verzekeringsmaatschappij van invloed zijn op de acceptatie voor de maatschappij. Geef dit altijd aan als u een verzekering of offerte aanvraagt. Bij een eventuele schade kan een verzekeraar de schade afwijzen indien zij hiervan niet op de hoogte waren.

Gebruik van de boot

Als u de boot voor eigen recreatie doeleinden gebruikt hebben alle maatschappijen geen probleem met de acceptatie. Maar geef het bij uw aanvraag offerte aan indien u de boot voor andere doeleinden gebruikt zoals:

  • Verhuur
  • Charter
  • Permanente bewoning

Ook hier geldt dat het tot teleurstelling kan leiden bij een eventuele schadeclaim indien de verzekeraar hiervan niet op de hoogte was.

Extra verzekering(en)

Eventueel zijn zaken ook nog prima bij te verzekeren bijvoorbeeld d.m.v. een (doorlopende) reisverzekering. Ook de uitkering van geneeskundige kosten bij ongeval, blijvende arbeidsongeschiktheid en overlijden van de opvarenden kunnen worden bijverzekerd als deze niet elders of voldoende verzekerd zijn.