Scheepsexpertise voor uw boot

Waarom scheepswexpertise

Als u een boot aanschaft of al heeft zijn er allerlei zaken naast een goede bootverzekering  die van belang zijn. Zoals een taxatie en/of keuringsrapport. Dit kan noodzakelijk (of vereist zijn) bij uw verzekering-  en/of financieringsaanvraag. Een taxatie kan ook vereist zijn bij: boedelscheidingen – successie – faillissementen – geschillen. Maar het kan ook zijn dat u de het volledige toezicht en/of onderhoud wilt toevertrouwen aan een scheepsexpert / scheepsmakelaar.

U heeft dus de mogelijkheid uit:

  • Taxatie
  • Aankoopkeuring en/of deel keuring
  • Contra expertise
  • Yachtmanagement

Een rapport moet worden opgemaakt door een erkende jachtexpert of een jachtmakelaar. Henskens Yachtverzekeringen heeft een aantal vaste experts tot zijn beschikking die het gehele land bestrijken.

Scheeps-expert/-makelaar

Als u dit zelf wilt regelen zorg er dan altijd voor dat de scheepsexpert of scheepsmakelaar  door uw verzekeringsmaatschappij geaccepteerd is/wordt. Vaak is dit al wanneer deze gecertificeerd is en geregistreerd is als “Taxateur”,  “Yacht Surveyor” en/of “Maritieme specialist”. Deze certificering is dan gedaan door de Nederlandse Vereniging van Experts op Pleziervaartuigengebied (NVEP) of door het European Maritieme Certificaten Instituten (EMCI)

Daarnaast kan men o.a. ook zijn aangesloten bij: Verenigd register van taxateurs (VRT), Heisa, UDYS United Dutch Yacht Surveyor, European Yacht Surveyor Association en het Nivre.

Vraag voor de contactadressen informatie bij ons aan. Klik hier voor ons contactformulier.