Historie

In 1956 starte Ad Henskens , na werkzaam te zijn de weest voor diverse werkgevers zoals o.a. “De Gruijter”  en als laatste bij het Ministerie van Financiën (de belastingdienst ) zijn kantoor Henskens Accountantcy. en werd een jongens droom voor hem in vervulling gegaan 

Door de  vele vragen van relaties over verzekering werd besloten om deze werkzaam heden ook aan te bieden aan zijn relatie. Wel werd dit op beperkte schade gedaan. Later werd ook een spaaragentschap van F.van Lanschot bankiers geopend. En hiermee werd toen het volledige financiële diensten pakket aangeboden aan de relaties. 

Nadat zijn zoon (Hans) zijn intreding deed in het bedrijf  werden de activiteiten verdeeld. Zo zette Hans Henskens, op 18 jarige leeftijd, de verzekeringstak zelfstandig voort, onder de naam Henskens Assurantiën.

Door een latere fusie werd de naam gewijzigd in Henskens en de Wit Assurantiën.

Door de belangstelling in de watersport werd een deel van het kantoor verkocht en werden de activiteiten toegelegd voor de watersport onder de naam Henskens Yachtverzekeringen, zo worden vooral bootverzekeringen aan geboden. Eerst vanuit Schijndel en later vanuit Heusden in het voormalige kantorencomplex van “Verolme Scheepswerf”.

 

Wat biedt Henskens Yachtverzekering nu?

Er wordt een breed scala aan verzekeringsproducten aangeboden voor de watersport. Voor iedere boot wordt een passende oplossing gezocht om deze naar de wensen van de consument te verzekeren.

Door het specialisme is Henskens Yachtverzekeringen inmiddels een van de toonaangevende bemiddelaars voor watersportverzekeringen. Met als werkterrein  Nederland, Belgie en Duitsland

Hiervoor  werkt Henskens Yachtverzekering met een deskundig team voor adviseurs welke alle een passie hebben voor de watersport.

Door de groeiende vraag van watersprotbedrijven & watersportverenigingen worden nu ook adviezen gegeven voor bedrijfsverzekeringen onder de naam Henskens Assurantien .